keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Hei SaiMelaiset !


1) Leimausharjoitus 20.7 Suomenniemellä

Leimaus, jossa valitaan kaadettavat puut, on hyödyllinen taito metsänomistajalle jo taimikon varhaishoidossa kuin  harvennuksissakin.  Leiimausharjoituksessa puut on numuroitu ja leimaaja ruksaa poistettavat puut. Lopuksi lasketaan väärin poistettujen ja ja väärin jätettyjen puiden lukumäärien summa (virhepisteet).

Syyskuuksi suunniteltu metsäretki ja leimausharjoitus Harjun Oppimiskeskuksessa aikaistuu  heinäkuulle ja pidetään Suomenniemellä ! 

Menemme la 20.7  Suomenniemelle ja osallistumme Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaan ja Kauriansalmen Kylät ryn järjestämiin metsätaitokilpailuihin, joihin kuuluu leimausharjoitustehtävä.   Halutessa voi osallistua vain leimausharjoitukseen tai suorittaa koko metsätaitokilpailuradan.

Kilpailukeskuksena on Myllysillan lava, Kirkonkyläntie 290, Suomenniemi. Ilmoittautuminen alkaa klo 10 ja itse kilpailu klo 11. Metsätaitokilpailuun ei ole osallistumismaksua.

Matkaa Suomenniemelle on Lappeenrannasta 71 km ja matka-aika n. 1 tunti. Kimppakyytejä varten kokoonnumme Mhyn parkkipaikalle, Lavolankatu 10, Lappeenranta, klo  9, niin ehdimme juoda metsäkahvit ennen tapahtuman alkua.  Mukaan tarvitset relaskoopin ja mahdollisesti relaskooppitaulukonkin. Aikaisemmin on jaettu  relaskoopin 13 mm/65 cm taulukoita.

2) Webinaari 

Etämetsänomistajien Liitto, Metsä Group ja OP järjestävät 29.10.2019 yhteisen webinaarin aiheesta ” ”Mitä vaihtoehtoja avohakkuulle”. Kokoonnumme webinaariin Opn tai MetsäGroupin tiloihin Lappeenrannassa.

3) Kari Monnon metsätöihin mainion puolukkajuoman resepti löytyy linkistä 


4) Kooste ”Jatkuvaa kasvatusta jokametsään” (Yrjö Norokorpi ja Timo Pukkala (toimittajat)) löytyy linkistä


Kesäterveisin,
Irma W
040 555 4228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti