lauantai 16. marraskuuta 2019

Hei SaiMelaiset !


1) Tutkimusprofessori Jari Hynysen 29.10. webinaarissamme pitämä esitelmä löytyy  edelleen videolinkistä


2) Webinaarissa Monnon Kari esitti kysymyksen siitä, miten yhdistetään uudistushakkuisiin  ja jatkuvapeitteiseen  metsänkasvatukseen perustuvien metsänkasvatustapojen  hyvät puolet. Aikapulan vuoksi siihen emme saaneet vastausta webinaarissa.

Professori Timo Pukkalan ’vapaan tyylin metsätalous’ voisi antaa vastauksia. Vapaan tyylin kasvatuksessa ei etukäteen päätetä käytetäänkö uudistushakkuita vai jatkuvapeitteistä kasvatusta vaan päätös tehdään tilannekohtaisesti. Mallissa valittavana on 3 harvennustapaa: harvennus, avohakkuu ja ylispuiden poisto (kun taimia on jo tarpeeksi alueella). Harvennuksissa säästetään nopean arvokasvun puita: suuria kuitupuita ja pieniä tukkeja tuottavia puita.

Voit tutustua Timo Pukkalan ajatuksiin 20.6.2019 pidetyn jatkuvan kasvatuksen seminaarin, jonka järjestivät WWF&Stora Enso&Silva ry, videolinkistä

3) 20.6.2019 jatkuvan kasvatuksen seminaarissa esiintyi myös professori Olli Tahvonen. Hän esitteli taloudellis-ekologisen optimointimallin, jolla voitiin verrata jaksollisen ja jatkuvapeitteisen metsän kasvatustapoja kannattavuuden, monimuotoisuuden ja hiilensidonnan kannalta. 

Lopullista totuutta ei ole vielä löydetty, mutta paljon tietoa pohdintojen ja päätösten tueksi jo löytyy ! Olli Tahvosen esityksen löydät videolinkistä


Elämme mielenkiintoisia aikoja metsänkasvatuksessa-terveisin Irma W

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti