keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Hei SaiMelaiset !

Luken professori Jarkko Hantula on julkaissut tänään blogi-kirjoituksen ”Uusin keinoin juurikäävän kimppuun” ja löydät sen linkistä


Olkaa valppaina juurikäävän suhteen, se etenee juuristossa muutamasta sentistä muutamaan kymmeneen senttiin vuodessa  ja vuosikymmenien aikana voi tuhota koko metsän ! Harvennukset, ennakkoraivaukset ja raivaukset pitäisi tehdä lumipeitteisenä aikana tai aikana, jolloin itiöitä ei ole vielä ilmassa (lämpötila< 5 C) tai pitää suorittaa kantokäsittely joko uralla (kemiallinen valmiste) tai harmaaorvakkaalla (biologinen valmiste, Rotstop). Urea vähentää juurikäävän itiötartuntaa muuttamalla kannon pinnan ph-arvoa. Harmaaorvakkakäsittelyllä harmaaorvakkasieni valtaa kannon ja vie tilaa juurikäävältä. Näiden aineiden hankkimiseen  tarvitset todistuksen kasvinsuojelututkinnosta metsänhoidossa. Toivossa on, että harmaaorvakka estää myös juurikäävän etenemistä juuristossa valtaamalla juuriston. Tätä tutkii Tuula Piri Lukesta. 

Metsäterveisin,
Irma W, SaiMen pj
040 555 4228

PS. Tiedoksi, että aloitan tänään  Metsäkeskuksen ”Kulotuskoulu-hankkeen” seurantayhmässä ja perästä kuuluu kulotuksesta kiinnostuneille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti