torstai 28. toukokuuta 2020

Hei SaiMelaiset !

1)  SaiMen ulkoilmatapahtumien käynnistämiskysely

Mitä tuumailette, joko voisimme käynnistää ulkoilmatapahtumiamme  kuten raivausharjoittelun tai metsä -ja alppiruusumatkan Mustilan Arboretumiin ?

Riskiryhmäläiset voisivat matkustaa tapahtumiin omilla autoilla ja muut kimppakyydillä. Tapahtumissa noudattaisimme 2 m turvaetäisyyttä ja käyttäisimme käsidesiä ennen metsäkahvien nauttimista.

Raivausharjoittelu järjestetään Lappeenrannan kaupungin Mustolan alueen metsässä. Metsä- ja alppiruusumatkalla meitä opastaa Kimmo Kuusisto.


2) Jäsenemme Seppo Repo on osallistunut mielenkiintoiseen hankkeeseen, jossa koiraa koulutettiin tunnistamaan kirjanpainajatuholaisia varhaisessa vaiheessa. Tutustu UutisVuoksen lehtijuttuun  linkistä


3) Kokemuksia istutustyömaalta

Tänä vuonna taimien istutus muodostui todella rankaksi. Taimet myöhästyivät viikolla ja tilaamani kääntömättäät kovettuivat sateen jälkeen kivikoviksi savimaalla (kts. kuvaa liitetiedostossa). Eipä istutusputki uponnut enää mättääseen vaan tarvittiin ”perunakuokkaa”. Mikä olisikaan ollut parempi muokkausmenetelmä
a) savimaahan tai b) kivikkoon kuin kääntömätästys ?  Jäin myös miettimään miksi kääntömättäät ovat  arvokkaampia kuin laikkumättäät, vaikka niitä ei oltu ”taputeltu”. Osaisiko joku vastata ?
Olin hankkinut myös perässä vedettävän Eräkärryn (kts. kuvaa liitetiedostossa) taimien kuljetukseen hakkuuakolla…arvatkaa toimiko vai ei ?

Metsäterveisin,
Irma W, pj
040 555 4228

Kivikova kääntömätäs (kuvaaja Irma Welling)


Taimien kuljetusta Eräkärryllä (kuvaaja Ulla Akkanen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti