perjantai 13. marraskuuta 2020

Hei SaiMelaiset ! 

 1) Kuusijuhlat on siirretty vuoteen 2021 
 
SaiMen hallitus piti tänään kokouksen ja päätti siirtää Kuusijuhlan koronaviruksen vuoksi vuoteen 2021. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi ma 9.11 suosituksen, jonka mukaan tulisi välttää juhlia, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Noudatamme tätä suositusta varovaisuusperiaatteen mukaisesti. 
 2) Jäsenemme, juristi Aimo Kapiaisen kirja ”Henrik” on nyt julkaistu 26.10.2020

Henrik on Aimon toinen romaani. Ensimmäinen, Sodan jälkeen, on julkaistu noin kolme vuotta sitten. Henrik on valtaosin fiktiota, mutta kirjailija on voinut joltain osin nojautua perimätietoon. Esimerkiksi päähenkilö Henrik kuvaa kirjailijan isoisän isää. Hänen tiedetään todellakin käyneen Suomenlahden yli Virossa etsimässä eläimille rehua. Kirjailija haluaa tuoda nuo 150 vuoden takaiset ajat mahdollisimman totuuden mukaisesti esiin. Kirjaa voi tilata nettikaupoista tai ostaa Suomalaisesta kirjakaupasta Lappeenrannasta ! 

Tässä kirjan esittely:
Kirjan tapahtumat ajoittuvat noin sadanviidenkymmenen vuoden taakse. Nälänhätä ja vaikeat epidemiat koettelivat kansaa. Poikkeuksellisen kylmät ja muutenkin vaikeat säät aiheuttivat useina vuosina lähes täydellisen kadon, sairautta ja kuolemaa.Kuinka voitiin ylipäätään elää, kun ei ollut sähköä, puhelimia, autoja tai edes polkupyöriä? Lääkärit ja lääkkeet olivat harvassa ja kaukana. Tämän kirjoittajalla on ollut onni elää lapsuutensa perheessä, jossa eli myös ihmisiä, jotka olivat oman lapsuutensa eläneet kirjan tapahtuma-aikaan. Näin mukaan on saatu hiven perimätietoakin. Mikä kuitenkin lohdullista; kaiken puutteen ja sairauksien keskellä ihmisillä saattoi olla monia ilon ja onnen hetkiäkin. Valtaosin kirja on fiktiota. Eri aikakausien vertailu jää lukijan tehtäväksi. 

Hyvää syksyn jatkoa ja koronaviruksen suhteen parempia aikoja odotellen, Irma W, pj 040 555 4228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti