torstai 29. heinäkuuta 2021

 Kutsu Luontoretkelle Hämmäauteensuolle ma 2.8.2021  !


Hämmäauteensuo
Hämmäauteensuo on harvinainen suoluontokohde Etelä-Karjalassa. Lappeenrannan kaupungin omistama osa suosta on luonnonsuojelualuetta ja kuuluu valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan. Luonnonsuojelualue on laajuudeltaan noin 30 hehtaaria. Suon eteläosan viereiset, noin 11 hehtaarin laajuiset alueet kuuluvat METSO-suojeluohjelmaan. METSO-alueen vanhat kuusikot, joissa on myös järeitä haapoja, soveltuisivat hyvin esimerkiksi liito-oravan elinympäristöksi. Uhanalaisista lajeista ei kuitenkaan ole merkintöjä.


Kuvakertomus: Paula Saveliuksen blogi ”Näitä polkuja tallaan” http://naitapolkujatallaan.blogspot.com/2016/03/hammaauteensuo.html

Tutustumiskohteet: Tutustumme suon syntyyn, suotyyppeihin, suon kasveihin ja lintuihin jäsenemme Risto Laukkaan ja Etelä-Karjalan Lintutieteellisen Yhdistyksen (EKLY) linturetkikummin Jari Kiljusen opastuksella. Reitti (2,5-3 km) kulkee metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin. Juomme nokipannukahvit ja syömme makkaraa laavulla.  Laavulle on matkaa parkkipaikalta 900 metriä. Hyvällä tuurilla suolta voi löytyä lakkoja. Suolta löytyy myös suonsilmä, johon voi pulahtaa ken haluaa ! 

Kokoontuminen: klo 17 Hämmäauteensuon P-paikalla

Ajo-ohje: Viipurintietä  pitkin Vainikkalan suuntaan (tie 390) Lappeenrannasta n. 7 kilometriä, VT6:lta noin 6 kilometriä, kunnes oikealle viitta "Hämmäauteensuo P-paikka”

Ota mukaan: Reppu, viemme nuotiopuut repussa P-alueelta laavulle, jos sää sallii tulenteon (900 m). 

Ilmoittautumiset: viimeistään pe 30.7.2021 Irma Wellingille (irmawelling.iwell@gmail.com tai 040 555 4228)


Tervetuloa tutustumaan suon elämään ja toisimme !

Hallituksen plsta
Irma, pj
040 555 4228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti