tiistai 1. helmikuuta 2022

 Iltapäivää SaiMelaiset  ja Kemera-tulkinnat jatkuvat !


Jäsenemme ja metsälakiasiantuntija Laukkaan Risto on tutkinut  tarkasti Kemera-lakia  ja Suomen metsäkeskuksen ohjetta. Ohjeen mukaan riippuu siitä milloin taimikon tai nuoren metsän hoito on tehty, onko voimassa 7 vai 10 vuoden sääntö. Nykyinen Kemera-laki (34/2015) on tullut voimaan vuonna 2015. 

Tässä ote Suomen metsäkeskuksen ohjeesta
  • Samalle kohteelle on aiemmin myönnetty kemera- tai metsänparannusrahoitus. 
  • Taimikon varhaishoidon jälkeen tulee olla kulunut seitsemän vuotta ennen kuin alueella voidaan rahoittaa nuoren metsän hoitotyötä. 
  • Taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon tapauksessa on oltava kulunut kymmenen vuotta samalla kohteella rahoitetusta metsänuudistamisesta. 
  • Taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon kohdalla on oltava kulunut kymmenen vuotta samalla kohteella rahoitetusta, kumotun kemera-lain mukaisesta nuoren metsän hoitotyöstä. 

Riston ohje: vuonna 2015 tehty varhaishoito mahdollistaa nuoren metsän hoidon tuen vuonna 2022, mutta vuonna 2014 tehty varhaishoito mahdollistaa nuoren metsän hoidon tuen vuonna 2024.

Eli ei  se ollutkaan niin yksinkertainen juttu kuin eka ja toka mailissa ohjeistin ! Kiitokset Ristolle ”viimeisisimmästä korjauksesta” tässä ohjeistuksessa !

Nyt tiedän, miten saan teidät aktivoitua, tekemällä itse virheitä/kirjoittamalla puolitotuuksia ! 👍

Etiäpäin mennään !
Irma, pj
040 555 4228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti