keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Ma 19.6.2023 Matti Kiviniemelle Kaakkois-Suomen metsäneuvoston Pro metsä-palkinto

Kaakkois-Suomen metsäneuvosto luovutti Pro metsä-palkinnon varatuomari Matti Kiviniemelle (Tmi Metsälaki Matti Kiviniemi) maanantaina 19.6.2023 Röytyn kotiseututalolla Taipalsaarella. Palkintoon kuuluva metsäkuusi istutettiin tilaisuudessa kunnan maalle Röytyn lähimaastoon. Palkintopuu kuvastaa kasvua, tulevaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Palkinnon luovutuspuheet pitivät metsäneuvoston varapuheenjohtaja Mika Jormakka (Koneyrittäjien liitto ry) ja sihteeri Jouni Väkevä (Suomen metsäkeskus). Puheissa tuotiin esille Matin pitkäaikainen ja monipuolinen metsäoikeuden hyväksi tekemä työ. Matti on metsälakimiesurallaan tarjonnut lakipalveluita ja kirjoittanut lukuisia kansantajuista lakioppaita muun muassa sukupolvenvaidon järkevä hoitaminen. Hän on myös aktiivinen mielipidekirjoittaja ja pohdiskeleva metsänkasvattaja, joka ymmärtää myös luontoarvoja, mutta seuraa myös metsätalouden kannattavuutta.

Puheenvuorossaan Matti luonnehti itseään moniottelijaksi. Lakimiestyön lisäksi Matti omistaa metsää vaimonsa kanssa Taipalsaarelta ja Parikkalasta. Matti on etämetsänomistaja, kun hän asuu talvet Helsingissä. Matti on myös verkostoituja. Hän turvautuu ammattiapuun metsäasioissa. Hänen pitkäaikainen metsäasiantuntijansa on Urpo Korhonen (Mhy Etelä-Karjala). Matti on myös Saimaan Metsänomistajat ry:n jäsen ja sieltä on saatavissa tukea ja kokemusasiantuntemusta. Matti pitää Metsään.fi-tietojärjestelmiä maailman parhaina.

Kahvipöytäkeskusteluissa sivuttiin uutisointia liian rankoista harvennushakkuista. Tarkastusmittauksissa korjuujälki on osoittautunut paremmaksi. Puheilla on kuitenkin ollut negatiivinen vaikutus halukkuuteen jatkaa ja ryhtyä metsäkoneenkuljettajaksi. Metsäalan pitäisi entistä pontevammin korjata faktatiedolla todellisuudesta harhautuneet mielipiteet. Hallitusohjelmaa pidettiin metsäalan kannalta toiveikkaana.

Kuvassa vasemmalta Matti Kiviniemi, Jouni Väkevä, Risto Laukas, Urpo Korhonen ja Mika Jortikka. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti