lauantai 27. helmikuuta 2016

Johtokunta toitottaa 27.2.2016

On se aika vuodesta,kun on paketoitu edellinen vuosi ja tehty suunnitelmat loppuvuodelle 2016. Vuosi 2016 on Saimaan Metsänomistajat yhdistyksen kymmenes toimintavuosi ja juhlavuosi. Juhlat järjestetään kuusijuhlan yhteydessä joulukuussa. Vuosikokous pidettiin 18.2 Opssa ja samalla saimme hyödyllistä tietoa mm. OP-metsävakuutuksista ja vastauksia rajojen kulun ja kulku-sekä tieoikeuksien epäselvyyksistä. Metsän arviointiin ja puun hintaan vaikuttaviin tekijöihin paneudumme UPM-vierailulla.Tänä vuonna otetaan opiksi ja ilo irti jäsenten omista metsistä eli tehdään metsäretkiä Imatralle, Lemille ja Ylämaalle. Puun päivän vietto ja metsämessumatkat jatkuvat tänäkin vuonna.

Vuosikokouksessa päätettiin,että entinen johtokunta jatkaa. Jäsenmaksu säilytettiin myös entisellään eli 20 €:ssa. Toimintakalenteri ja jäsenmaksutiedot ovat liitetiedostoina. Hoidathan jäsenmaksun maksamisen maaliskuun aikana. Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen metsätalouden verotuksessa.

Tiedoksi,että olemme siirtäneet kotisivuaineistomme blogi-sivuillemme (www.saimaantapio.fi) kustannussyistä. Osoitteesta www.saimaanmetsanomistajat.fi on ohjaus blogi-sivuillemme. Tule mukaan kirjoittamaan, jakamaan kokemuksia ja kommentoimaan sekä lähettämään kuvia ! Metsäkynä-kirjoitukset ja kuvat voit lähettää osoitteella irmawelling.iwell@gmail.com.

Talven jälkeen on aiheellista tarkistaa hirvien mahdollisesti aiheuttamat tuhot. Hirvieläinten aiheuttamat vahingot maksetaan metsänomistajalle valtion varoista. Korvausta maksetaan taimikon ja sitä varttuneemman puuston kasvutappiosta. Lisäksi korvataan uudistamis- ja täydennysistutuskulut. Vahinkoilmoitus hirvieläinten metsässä aiheuttamista tuhoista tehdään metsäkeskukselle, jonka viranomaistoiminnon edustaja arvioi vahinkokohteen maastossa. Arviointikustannukset sisältyvät korvattavaan vahinkoon,mutta jos arviointipyyntö on ollut selvästi aiheeton, ei kustannuksia korvata.

Olkaa valppaina alueenne kaavoitushankkeissa,ettei metsiinne tule kohdistumaan jatkossa maisematyölupavaatimuksia.

Valtakunnallisesti on vireillä metsien sukupolvenvaihdoksia helpottavia uudistuksia. Hallitusohjelmassa luvataan edistää metsätilojen sukupolvenvaihdoksia ja lisätä metsä- ja yrittäjävähennystä. Odotellaan...

Muistathan myös,että Kemera-tukeen tulee 2017 muutoksia. Uudesta taimikon varhaishoidon työlajista ei tulla tinkimään. Nuoren metsän hoito suunnataan riukuuntuneisiin kohteisiin. Suometsän hoidon tukea alennetaan. Tieavustuksiin tulee lievä tukitason lasku. Juurikäävän torjunta vakiintuneena osana metsien hoitoa siirretään lakisääteiseksi toimenpiteeksi metsätuholakia muuttamalla.

Näillä eväillä metsävuoteen 2016 ...nähdään metsätapahtumissa, Puun päivän tilaisuudessa ja messumatkalla !

Tervetuloa mukaan,
Johtokunnan plsta
Irma Welling (pj)  

0405554228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti