sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

 Hyvät SaiMelaiset !


Nyt on aika sopia leimikoista, ilmoittautua vuosikokoukseemme (15.3)  ja ”Vuoden suurimpaan metsänomistajatapahtumaan” (12.3) sekä ”Metsänhoidon askelmat”-webinaariin (6.4), tilata Metsälehti jäsenetuhintaan ja tutustua metsänomistajien Punkaharjun kevätretken (19.-21.5) ohjelmaan ! 

Talvi- ja mettäterveisin,
Irma, pj


1) Nyt leimikoita tarjoamaan !

Venäjän hyökkäys Ukrainaan merkitsee sitä, että ainakin Stora Enso ja Metsä Group lopettavat puun tuonnin Venäjältä.

Raakapuun ja hakkeen tuonnin lopettaminen kääntävät puun hankintaa enemmän kotimaahan. Nyt tarvitaan lisäpuuta energiapuutuotantoon että muuhun metsäteollisuuteen. 

Vuonna 2020 tuontipuun määrä Venäjältä oli 9,6 miljoonaa kuutiota. Tästä koivukuitupuuta tuotiin noin 4,5 miljoonaa kuutiota.

Hyvät metsänomistajat, nyt puitamme tarvitaan ja samalla meillä on mahdollisuus saada hoitorästipuummekin kaupaksi.

Nyt on hyvä saada puuta liikkeelle nopeasti metsä- ja energiateollisuutemme tarpeisiin. Samalla kun saamme hoitorästit kuntoon turvaamme metsiemme elinvoimaisen kasvun jatkossa.  Metsä- ja energialan yrittäjät saavat työtä, ja koko yhteiskuntamme  hyötyy!


2) Metsälehti-etu

Saimaan Metsänomistajat ry:n jäsenenä olet  myös Etämetsänomistajien liitto (ETAMOL) ry:n jäsen ja saat Metsälehden jäsenetuhintaan.

Vuoden 2022 jäsenetuhintainen Metsälehden tilausmaksu vuodeksi eteenpäin on 90,00 € (norm. 159,00 €). Tilaus sisältää 23 numeroa ja aina kunkin tilauskauden aikana ilmestyvän Metsävero-oppaan (arvo 29,00 €).

Etu koskee uusia ja vanhoja tilaajia. Jos sinulla on voimassa Metsälehden tilaus muuten, kuin Etamolin kautta, voit halutessasi olla yhteydessä Metsälehden asiakaspalveluun.

Katso toimintaohje  liitetiedostosta tai ETAMOL-lehdestä !

3) Vuoden suurin metsänomistajatapahtuma 12.3.2022

Suuren suosion saavuttanut vuosittain pidettävä tilaisuus on nyt toistamiseen webinaarimuotoinen. Ohjelmassa on yhteinen osuus ja kolme rinnakkaista osuutta eri teemoineen. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen päättyy 10.3.2022 klo 16.00.

Katso Metsänomistajan päivän ohjelma:


Katso lisätiedot ja ilmoittautuminenTapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen metsäkeskus, Metsä Group, Metsänhoitoyhdistykset, Stora Enso Metsä sekä UPM Metsä.


4) Metsänhoidon askelmat - mitä on pakko ja mitä on hyvä tehdä?

Webinaari 6.4. klo 17–19.

Metsälaki ja metsien sertifiointi asettavat metsänhoidolle vaatimuksia. Vaikka metsälaki ja sertifioinnit sisältävät monenlaista luonnonhoitoa, voi luontoarvoja edistää niiden lisäksi monella muullakin tavalla. Mitä metsänhoidossa on pakko tehdä, mitä olisi hyvä tehdä ja miksi? Tähän etsimme vastauksia ja ajatuksia.

Järjestäjinä Etämetsänomistajien Liitto ry ja Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat PKMO ry ja 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:


5)  Metsänomistajien kevätretki Savonlinnaan ja Punkaharjulle 19.-21.5.2022 teemana puurakentaminen

Puun matka taimesta taloksi

Ohjelma on täynnä metsällistä asiaa:

• kasvullinen lisääminen laatutaimien tuotannossa

• puuainetutkimus – mitä on laatupuu?

• Metsämuseo Luston puurakentamisen teemanäyttely

• Punkaharjun Kruununpuisto ja Luken tutkimusmetsät

• Metsä Wood, Punkaharjun Kerto® LVL- ja vaneritehdas

• ajomatkojen metsäinen ohjelma

Iltaisin verkostoidumme ja nautimme kulttuurista. Kuulemme Punkaharjun ja Valtionhotellin historiaa sekä Heikki Salon ja Tuija Rantalaisen konsertin.

Lisätietoja


Matkan järjestäjinä ovat Etämetsänomistajien Liitto (ETAMOL) ry ja Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat PKMO ry 

Osallistujamäärä on rajoitettu !

Ilmoittautuminen aukeaa 24.3.2022 Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat PKMO ry:n kotisivuilla https://www.pkmo.org/ ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti