lauantai 13. elokuuta 2022

 Hei SaiMelaiset!


Vietimme eilen Pro metsä-palkintojuhlaa Lemin kotiseutumuseolla. Lämpimät kiitokset SaiMen hallitukselle palkinnon hakemisesta, Kaakkois-Suomen metsäneuvostolle palkinnon myöntämisestä ja kaikille osallistujille, kun  teitte palkintojuhlasta muistorikkaan! 

Lemin kotiseuturadion toimittaja Juha Junnonen oli paikalla ja radiolähetys juhlista kuullaan kenties jo tänään lauantaina klo 10 ja klo 15 taajuudella 95.2 MHz. Otteita juhlista  voit kuunnella myöhemmin myös netin osoitteessa  www.museosara.fi.

Kuvassa melkein kaikki osallistujat kotiseutumuseon pihalla. Eturivissä vasemmalta Juha M, Aimo K, Riku A, Heli R, Roope T, Irma W, Risto L, Matti K ja Kari M. Takarivissä vasemmalta Hannu T, Jouni V, Heikki A, Pertti K, Ismo M. Kuvaaja Juha Junnonen.Tässä kuvassa Pro metsä-kunniakirjan luovutti Kaakkois-Suomen metsäneuvoston vpj Mika Jormakka SaiMen pj Irma Wellingille. Kuvaaja Risto Laukas.
Tilaisuuteen osallitui myös Metsäkeskuksen itäisen alueen yhteysjohtaja  Pekka Äänismaa. Kuvaaja Jouni Väkevä.

 

Tässä kuvassa Irman oikealla puolella on Kaakkois-Suomen metsäneuvoston sihteeri Jouni Väkevä. Kuvaaja Hannu Turkki.

Suomenniemen metsätaitokilpailuissa hienosti 3. sijalle yltänyt ja SaiMen metsätaitomestaruuden voittanut Juha Mikkola (163 pistettä) opettamassa meille relaskoopin käyttöä. Kuvaaja Hannu Turkki.Pihalla käytiin myös vilkasta keskustelua metsäalan mittauksista ja  sellaisista tärkeistä kysymyksistä kuin metsäalan imagosta ja houkuttelevuudesta, koneiden järeydestä ja ajourien leveydestä nuoren metsän hoidossa ja 1. harvennuksessa. Metsänomistajalla on aina mahdollisuus kirjata sopimukseen omia vaatimuksiaan näistä ja toivottu runkoluku ja ppa harvennuksen jälkeen sekä muun muassa  latvusmassan käytöstä. Näihin keskusteluaiheisiin palataan  vielä!

On meillä Saimaan Metsänomistajina vielä paljon työtä tarjolla ja edessä, kun arki koittaa!
Nyt vielä juhlatunnelmissa,
Irma, pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti