torstai 29. syyskuuta 2022

 Hei SaiMelaiset!


Kävimme Puun päivänä istuttamassa kultakuusi ”Päivänsäteen” ja tässä siitä kuvakertomus.  

Metsäterveisin,
Irma,pj
040 555 4228

PS. Tekeillä PEFC-standardin muutoksista  ja latvialaisten vierailuista koosteet.


Ti 27.9.2022 Puun päivänä Pro metsä-palkintopuuta  istuttamassa Lappeenrannan Arboretumissa

Saimaan Metsänomistajat istuttivat Vesan eli nuoren puun nimipäivänä Pro metsä-palkintopuun, kultakuusi "Päivänsäteen", Lappeenrannan Arboretumiin vanhempien kultakuusien seuraksi. Pro metsä-palkintopuu liittyi Kaakkois-Suomen metsäneuvoston myöntämään palkintoon, jonka kunniakirjassa sanotaan " Istutettu puu kuvastaa kasvua ja muistuttaa siitä, että tämän päivän työmme vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen." Puun lahjoitti Suomen metsäkeskus. Istutuspaikan olivat valinneet Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen ja ympäristösuunnittelija ja jäsenemme Anne Veijovuori. Kultakuusen oli kasvattanut Pekka Rantanen Hanhijärveltä. Pekalta saimme kolme ohjetta: taimea pitää muistaa varjostaa ja kastella yksi vuosi ja tyven oksakiehkurat katkaistaan muutaman vuoden päästä. Kultakuusi valittiin palkintopuuksi sen tähden, että jo Kalevalassa kerrottiin "kultakuusi kirjokannesta". Tuo kirjokansihan tarkoittaa sampoa, ihmeitä tekevää "myllyä". Istutuksen ja metsäkahvien lomassa kuunneltiin Tapio Rautavaaran laulamana "Menninkäinen ja päivänsäde"-laulu.

Kuva1. Oikealta  Anne Veijovuori ja Laura Ratilainen sekä Juha Mikkola, Sinikka Niemi, Hannu Turkki, Erkki Outinen ja Raija Kaipainen. (Kuvaaja Irma Welling)
Kuva 2. Kultakuusen istutuspaikka kartalla.


Kuva3. Kävimme samalla etsimässä istuttamiamme kirsikkapuuta ja Suomi 100-kuusta. Valitsimme tämän kuusen. (Kuvaaja Juha Mikkola)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti