lauantai 24. joulukuuta 2022

 Hyvät SaiMelaiset!


Puheenjohtaja kiittää kuluneesta vuodesta ja yhteistoiminnasta! Metsät, niiden kasvu ja hiilinielu, ovat kuumia aiheita lehdissä ja A-studiossa näinä aikoina. Talousmetsien osalta  tarvitaan eri tavoitteiden, kuten talous-, ilmasto- ja elonkirjo(monimuotoisuus)tavoitteiden, uusiutuvien raaka-aineiden saatavuuden ja energiaomavaraisuuden sekä  kansantaloudellisten tavoitteiden, yhteensovittamista. Jatketaan ensi vuonnakin metsien hyvää hoitoa ja kasvun edistämistä sekä kaikkien epätotuuksien haastamista. Siinä meillä hommia riittää! Meitä metsänkasvattajia tarvitaan entistä enemmän tulevina vuosina. 


1) Jäsenkyselyn palkinnot on jaettu

Jäsenkyselyn palkinnot jaettiin to 22.12.2022. Kärkipyörän lahjoittaman 50 euron lahjakortin voitti arvonnassa Lauri Nevalainen. Seppo Vuokon kirjoittaman kirjan ”Latva pilviä piirtää” voitti Jari Karhu. Palkintojen jakoo osallistui Juho Markku Lappeenrannan Kärkipyörästä. Kiitämme Yrjö Pylvänäistä Kärkipyörästä lahjakortista! 

Kuvassa vasemmalta Lauri Nevalainen, Jari Karhu ja Juho Markku (Kärkipyörä, Lappeenranta) 
2) La 18.3.2023 klo 13- Pääkaupunkiseudun metsänomistajien (PKMO) vuosikokousesitelmät lähetetään Teamsin välityksellä  SaiMelaisille. Kokoonnumme yhteiseen tilaan seuraamaan esityksiä.

Alustavat esitelmätiedot:

1. "Hakkuusopimukset metsänomistajan kannalta: mitä tulee tietää, mihin tulee
varautua ja mistä tulee sopia erikseen”, OTM Pekka Keloneva 
2. "Kirjanpainajatuhot: trendi ja syyt", Tiina Ylioja, Luke
3. "Metsäverotuksen kehittäminen metsän eri käyttömuotojen edistämiseksi”, Jussi Seppänen
4. "Kohti vahvan kestävyyden metsäpalveluita” , FT Tuomo Takala, UEF

Päivä alkoi jo keskiviikosta alkaen pitenemään!

Jouluterveisin ja -toivotuksin,
Irma, pj

PS. Kuuset 🌲🌲 mainitaan ”Sylvian joululaulussakin”:


Tiesitkö, että Sakari Topelius kirjoitti nämä joululaulun sanat Italiassa vuonna 1853.  Tarina Joulu jokaiselle-kirjasa kertoo, että hän kirjoitti  laulun koti-ikävissään ollessaan koleraepidemiaa ja Krimin sotaa paossa. Sylvia oli muuttolintu, mustapääkerttu, joka oli lentänyt Suomesta talveksi Sisiliaan. Sen kohtaloksi koitui tulla pyydystetyksi häkkilinnuksi. Häkkilinnuilta puhkaistiin silmät, sillä sokeina ne lauloivat lakkaamatta. Häkissä se oli houkutuslintuna, jonka sirkutus houkutteli muita lintuja pyydysverkkoihin. Laulussa mustapääkerttu laulaa kaipuutaan Pohjolaan, jossa sen oli turvallista elää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti