perjantai 24. maaliskuuta 2023

 Hei SaiMelaiset!


1) 18.3.2023 PKMO-seminaarin/SaiMen vuosikokousseminaarin  aineistot löytyvät täältä:  https://pkmo.org/tapahtumien-aineistot/

2) Terveiset KLAPIPÄIVILTÄ, joita vietettiin Virve ja Juha Montosella Korkea-ahossa

Kuvassa jäsenemme Virve ja Juha Montonen takanaan tukkiöytä ja klapikonehalli.
Energiakriisin myötä polttopuulla on ollut kova kysyntä. Ensi talveen on varauduttu noin 1 000 m3 puukaupoilla. Koivu- ja havupuupinoja oli ajettu jo odottamaan klapitusta. Työnäytöksessä klapeja tehtiin Hakki Pilke 43 pro-koneella suursäkkeihin. Säkeissä klapit kuivahtavat ulkoilmassa ja kesä-elokuussa niitä jo aloitetaan ajamaan asiakkaille tai siirtämään varastoon. Puuta kuten koivua, mäntyä, kuusta ja muitakin lehtipuita ostetaan tienvarsikaupalla noin 100 kilometrin säteellä. Tarvittaessa motokin järjestyy työkohteelle heidän kauttaan.

Videolla klapitus on  käynnissä Hakki Pilke 43 pro-klapikoneella:Kuvassa kippikärry, johon mahtuu 5 iro-/heittokuutiota ja jolla klapit kuljetetaan asiakkaille.Klapien teko ja myynti tullaan siirtämään 6-tien varteen Selkäharjun alueelle rakennettavaan halliin. 

Klapipäivillä esittäytyivät myös klapikoneita valmistava Hakki Pilke, moottori- ja raivaussahoja sekä varusteita myyvä UK  Koskimies ja säkkejä sekä halkaisutelineitä ja retkeilytavaroita myyvä Espegard-yritys. 

Kuvassa Hakki Pilkkeen edustajat Pauliina Svanholm ja Veijo Kontro sekä Espegardin Trono Skreosen.

Kuvassa Trono Skreosen esittelee Espegardin myymää  kestävää suursäkkiä, jonka pohjassa on  kaksi hihnaa ristikkäin. 
Espegardilla on myynnissä myös mm. tulipata ja halkaisuteline sytykkeiden ja pienten klapien tekoon.
UK Koskimiehestä Veli-Matti Suutari esitteli ammattilaisten Stihl MSA 300C-akkusahaa ja Stihl MS 500i-moottorisahaa, jossa on elektroninen polttoaineen syöttö. Veli-Matti Suutari oli erittäin taitava pienten polttopuiden ja sytykkeiden teossa:


Videolla jäsenemme Jari Karhu kokeilee akkukäyttöistä sahaa Stihl MSA 300C  ja Veli-Matti Suutari UK Koskimiehestä sahaa STIHL MS 500i-moottorisahalla:


Tapahtuma sai runsaasti väkeä liikkeelle!  Kuvassa SaiMelaiset Seppo Kangasmäki ja Jari Karhu. SaiMelaisen Revon Sepon ääni kuuluu yhdellä videolla. 

Isot kiitokset Virve ja Juha Montoselle apujoukkoineen! 

Etiäpäin kohti kevättä,
Irma, pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti