lauantai 22. huhtikuuta 2023

 Hei SaiMelaiset!

Tervetuloa la 6.5.2023 klo 12 metsäretkelle  Ollinmajan maastoon (Kurkisuontie 262) Imatralle

Kuvassa SaiMelaisia talvella 10.1.2023 Ollinmajalla tutustumassa Roope Tonterin nuoren metsän hoitotyömaahan.

Metsäretkellämme on kaksi pääteemaa:

1) Metsien kasvupotentiaali ja sen lisääminen sekä hiilikartoitus ja-laskenta sekä hiilinielun kasvattamisen kaupallistamismahdollisuudet

2) Juurikäävän torjunta

Metsämme ovat tärkeitä hiilen sitojia ja varastoijia. Hiilinielulla tarkoitetaan kasvavaa hiilivarastoa ja siten vain kasvava metsä voi olla hiilinielu. Toimitusjohtaja Panu Torniainen ZertiCarbonista kertoo metsien hiilikartoituksesta droneja käyttäen ja hiilinielulaskennasta/-digitalisoinnista sekä -seurannasta. Hiilinielulaskennan avulla hiilinielun kasvu muutetaan myytäviksi päästöoikeuksiksi ja hiilihyvityksiksi metsänomistajalle. ZertiForest tarjoaa metsänomistajille palvelukokonaisuutta, joka sisältää metsän digitalisoinnin, hoitosuunnitelman hiilinielun kasvattamiseksi ja mahdollisuuden sen kaupallistamikseksi.

Mukana myös Ollinmajan metsäkohteessa nuoren metsän hoidon urakoinut ja ZertiCarbonin partneri Roope Tonteri Metsäpalvelu Tonterista. Kuulemme Roopelta myös kokemuksia Malwa-metsäkoneesta. 

Kuusen- ja männynjuurikääpä ovat tuhosieniä, jotka aiheuttavat suuria tulonmenetyksiä metsänomistajille eteläisessä ja keskisessä Suomessa. Juurikäävän torjunta on tärkeää metsän terveyden ja oman talouden takia. Juurikäävän biologisesta torjunnasta ROTSTOP-valmisteella meille tulee kertomaan ETAMOLin yhteistyökumppani metsäasiantuntija Lauri Lappalainen Lallemand Finland Oy:stä.

Metsäretkellä nautimme kahvia ja voileipiä sekä paistamme makkaraa. Tarjoiluiden mitoittamiseksi ilmoittaudu viimeistään to 4.5 Irmalle, irmawelling.iwell@gmail.com tai 040 555 4228.

Tulkaa porukalla metsään-terveisin,

Irma, pj


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti