torstai 9. marraskuuta 2023

 Hei SaiMelaiset!


Monenlaiset metsätyöt odottavat tekijäänsä ja pakkaskelejä. Paljon on jo ollut työn alla ja Kemera-hankkeiden loppukirit jatkuvat.  
Tässä muutamia videoita jäsentemme työkohteista ja lupauksia tulevista tutustumiskohteista. 

Hallitus kokoontuu joulukuussa  laatimaan toimintakalenteria vuodelle 2024. Jos mielessäsi on mielenkiintoinen työkohde, vierailukohde tai aihe, josta haluaisit kuulla enemmän, niin laita viestiä tulemaan!

Mettäterveisin,
Irma, pj
040 555 4228


1) Lähteen ennallistaminen


Jäsenemme Mikkolan Juha on ollut Ylämaan Kirstansuolla ennallistamassa lähteen ympäristöä 14 hehtaarin uudistamisalueella. Aikaisemmin oja kulki lähteen kautta. Nyt Juha oli tulppaamassa lähteeseen tulevaa ojaa ja ohjaamassa vedet uutta ojaa myöten kiertoreittiä lähteen ohi.


Asiantuntijan ohjeiden mukaisesti lähteen vedenpintaa nostetaan vaiheittain. Aluksi noin 60 senttiä (puolet ojan syvyydestä) ja myöhemmin lisää,  lähteestä pois virtaavaa ojaa patoamalla.

2) Roope Tonterin  kokemuksia Ollinmajan maaston nuoren metsän hoidosta ja pienpuun keruusta

Tonterin Roopen nuoren metsän hoidon ja pienpuun keruun työkohde on saatu päätökseen. Kävimme tänään mittaamassa koealoilta jäävää puustoa ja poistettujen  runkoja määrää.3) Tonterin Roope jatkaa töitä jäsenemme Teemu Törön metsässä Kärjen kylässä Lappeenrannassa. Voimme järjestään halukkaille tutustumisretken myös sille työmaalle. 

4) Pääsemme myös myöhemmin tutustumaan  jäsenemme Ismo Minkkisen raivaustyömaahan Rautjärvellä. Ismon on onnistunut minimoimaan  työmäärää oikealla ajoituksella ja rohkealla raivauksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti