lauantai 16. maaliskuuta 2024

 Hei SaiMelaiset!


Kylläpäs nyt pukkaa tiedotettavaa …

1) Ke 20.3.2024  klo 17-18 professori Lauri Hetemäen ajatuksia "Metsien käytön tulevaisuudesta" 

Pääkaupunkiseudun metsänomistajien (PKMO ry) vuosikokouksen johdantona pitkän linjan metsäalan tutkija ja vaikuttaja professori Lauri Hetemäki kertoo ajatuksiaan Suomen metsien käytön tulevaisuuden näkymistä.

Esitystä voi seurata etäyhteydellä alla olevalla linkillä tai paikan päällä Tieteiden talolla Helsingissä: 


HUOM! Etäyhteyteen ei tarvitse ilmoittautua!

2) SaiMelle lippu ja käyntikortit

SaiMen hallitus esittää to 21.3.2024 vuosikokoukselle, että  SaiMelle hankitaan lippu/ns. ”rantapurje" ja käyntikortit.  Kuvassa hallitus suunnittelee sisältöä niihin ja vaikka Karilla on käsi nyrkissä, pääsimme yksimielisyyteen ilman nyrkkitappelua.

Kuvassa vasemmalta Juha Mikkola, Seppo Repo ja Kari Monto.

”Rantapurjeeseen” on suunniteltu laitettavaksi logo  ja teksti Saimaan Metsänomistajat ry vihreällä fontilla valkoiselle pohjalle.
Käyntkorttiin on suunniteltu  www.saimaanmetsanomistajat.fi -tekstin lisäksi seuraavia tekstejä:
-1. puoli: Tule mukaan monipuolisiin tapahtumiin ja retkille! Lisätietoja: irmawelling.iwell@gmail.com
-2. puoli: Saat tukea ja neuvoja metsäkokemuksista!

3. Teemu Törön harvennustyömaalle 3.2.2024 tekemämme  metsäretken videoita (2 kpl, Juha Mikkolan videoinnit Roope Tonterin ja Johannes Kinnusen työskentelystä) on katsottu netissä  jo huikeat  1 084 ja 1 452 kertaa. 


4. Kuvia jäsenemme, Master of Naturala Resources eli metsätalousinsinööri (ylempi AMK), metsälakiasiantuntijan ja metsäyrittäjän Risto Laukkaan kirjoitusalustalle metsäsuunnitelmien tekemistä varten kokoamista hyödyllisistä taulukoista ja luetteloista:







5. Kokorunkohinnoittelun vertaaminen puutavaralajikohtaiseen hinnoitteluun 

Tein elämäni ensimmäisen puukaupan  kokorunkohinnoittelulla. Kilpailevat  tarjoukset olivat puutavaralajikohtaisia. Mittaustodistuksen saatuani heräsi halu verrata miten olisi käynyt, jos kauppa olisi tehty puutavaralajihinnoittelulla. Siihen olisin tarvinnut eri puulajien tukkiprosentteja, mutta niitähän minulla ei ollut käytettävissä. Kokorunkohinnoittelussa katkontaa ei välttämättä tehdä metsänomistajan kannalta optimaalisesti vaan ostajan tilauskannan määrittelemällä tavalla. Mittaustodistuksessa ilmoitettiin kuitenkin keskitilavuudet/-järeydet puulajeittain.  Metsään.fi-aineistosta voi laskea tukkiprosenteille arvioita. Metsään.fi:stä laskemieni tukkiprosenttien kanssa samansuuntaisiin, mutta hiukan korkeampiin tukkiprosentteihin päädyin Tampereen ammattikorkeakoulun Mikko Virtasen opinnäytetyön kuvista. Kuvissa on esitetty männyn ja kuusen tukkiprosentit  järeysluokittain toteutuneissa puukaupoissa:





Kari Monnon sanoin toivotan  ”metkaa metsätaloutta” kevättä odotellessa!
Irma, pj
040 555 4228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti