keskiviikko 8. toukokuuta 2024

 Hei SaiMelaiset!


Muistin virkistämiseksi infoa tulevan alkuviikon tapahtumista: metsäretkestä ja EU-parlamentaarikkoehdokkaiden metsäpaneelista, johon voit osallistua etänä.

Tiedoksi, että saat jäsenenä  Metsälehden hintaan 95 €/vuosi (normaalihinta 166,50 €, jäsenetu 71,50 €). Tee Metsälehden tilaus  Etämetsänomistajien Liiton ja Metsälehden yhteisiltä jäsenetusivuilta www.jasenetu.fi tai puh. 09 315 49 840. Kerro soittaessasi, että teet ETAMOL-jäsenetutilauksen. Etuamme on laajennettu niin, että tilaukseen kuuluu myös Metsälehti Digi (arvo 142,80 €). 

Tiedoksi myös, että aikaisemmat omat metsänkäyttöilmoitukset ja Kemera-asionnit löytyvät uudistuneesta metsään.fi-palvelusta ja ohje löytyy kohdasta 3.

Mettäterveisin,
Irma, pj
040 555 4228


1) SaiMen alkuviikon metsäretki 

Metsäretki Juha Mikkolan Kirstansuon uudistamiskohteelle ma 13.5.2024, jossa työn alla tai tulossa maanmuokkausta (laikutus, mätästys), istutusta, ojien perkausta, kaivuukatkojen tekoa, uuden ojan linjausta, lähteen ympäristön ennallistamista yms.
-Juha Mikkolan lisäksi mukana metsäasiakasvastaava Silja Pettinen UPM Metsästä.
-Kimppakyytilähtö Mhy Etelä-Karjalan parkkipaikalta, Lavolankatu 10, klo 16:15.
-Lähtö Ylämaan Korupirtin pihasta klo 17.
-Omatoimisille ja myöhemmin tuleville Kirstansuon sijainti navigointia varten:


-Tarjoiluiden mitoittamiseksi ilmoittaudu Irmalle viimeistään la 11.5 irmawelling.iwell@gmail.com, 040 555 4228.

2) Pääkaupunkiseudun metsänomistajat PKMO ry järjestää Töölön kirjastossa metsäpaneelin meppiehdokkaille ti 14.5.2024. Voit seurata paneelia etänä, linkki on kotisivun tapahtuma-artikkelissa: 

https://pkmo.org/tapahtuma/eu-suomen-metsissa-eurovaalien-metsapaneeli-14-5

Paneeliin on ilmoittautunut joukko tuttuja, paikkaansa uusivia meppejä sekä nousevia tähtiä.

Voit saapua myös paikalle kaikille avoimeen tilaisuuteen. Ovet tapahtumasaliin avataan klo 17.00 ja paneeli alkaa klo 17.30. Yleisölle on 80 paikkaa.

EU on vaikuttanut monin tavoin ilmastonmuutoksen torjumiseen ja siten Suomen metsien pysymiseen terveinä ja tuotantokelpoisina. Vuosina 2005-2023 on EU:n päästökauppajärjestelmällä rajoitettu energiaintensiivisen teollisuuden sekä sähkön ja kaukolämmön tuotannon päästöjä puoleen aiemmasta. Samassa ajassa EU on kaksinkertaistanut uusiutuvan energian osuuden sähkön- ja lämmöntuotannossa. Viime EU-vaalien seurauksena luotiin Green Deal- eli vihreän kehityksen ohjelma. Sen tavoitteena on vauhdittaa siirtymää fossiilivapaaseen Eurooppaan. 

Vuonna 2023 EU hyväksyi myös asetuksen, joka kieltää metsäkatoa aiheuttavien, EU:n ulkopuolelta tulevien tuotteiden myynnin EU:n alueella. Metsäkatoasetus oli merkittävä voitto metsille globaalisti ja kestävyyteen tähtäävälle eurooppalaiselle metsänhoidolle. Metsäteollisuus on EU:n sisämarkkinoiden myötä ollut Suomessa suuri EU-hyötyjä. Green Deal-ohjelma antaa sille lisäpotkua hallitusohjelman kautta pyrkimyksissään muuttaa sellutehtaiden CO2-päästöt uusiutuviksi polttoaineiksi.

Kesäkuussa valittavat EU-parlamentaarikot tulevat tekemään päätöksiä, jotka ohjaavat myös Suomen lainsäädäntöä. Päätökset, jotka auttavat saavuttamaan Kansallisen metsäohjelman tavoitteita esimerkiksi lajikadon pysäyttämisessä, ovat metsien terveyttä edistävinä tervetulleita ja välttämättömiä. 

Jokaisen metsänomistajan ääni on vaaleissa tärkeä. Äänestysprosentti eurovaaleissa on perinteisesti alhainen, noin 50 %:n luokkaa. Se lisää yksittäisen äänen painoarvoa. Vaali metsää ja äänestä!

Metsällisin terveisin

Olavi Lyly, pj.
PKMO ry

3) Metsaan.fi-palvelusta löydät myös aikaisemmat hakemukset ja ilmoitukset 

Aikaisemmat metsänkäyttöilmoitukset ja Kemera-asioinnit löydät valitsemalla:
Asiointi-Hakemukset ja ilmoitukset-Omat hakemukset ja ilmoitukset-Siirry palvelun aiempaan  versioon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti