maanantai 26. huhtikuuta 2021


 Kutsu Luontoretkelle Hämmäauteensuolle *


Hämmäauteensuo
Hämmäauteensuo on harvinainen suoluontokohde Etelä-Karjalassa. Lappeenrannan kaupungin omistama osa suosta on luonnonsuojelualuetta ja kuuluu valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan. Luonnonsuojelualue on laajuudeltaan noin 30 hehtaaria. Suon eteläosan viereiset, noin 11 hehtaarin laajuiset alueet kuuluvat METSO-suojeluohjelmaan. METSO-alueen vanhat kuusikot, joissa on myös järeitä haapoja, soveltuisivat hyvin esimerkiksi liito-oravan elinympäristöksi. Uhanalaisista lajeista ei kuitenkaan ole merkintöjä.


Kuvakertomus: Paula Saveliuksen blogi ”Näitä polkuja tallaan” http://naitapolkujatallaan.blogspot.com/2016/03/hammaauteensuo.html

Tutustumiskohteet: Tutustumme suon syntyyn, suotyyppeihin, suon kasveihin ja eläimiin jäseniemme Anne Veijovuoren ja Risto Laukkaan opastuksella. Reitti kulkee metsäpolkuja ja pitkospuita pitkin. Juomme nokipannukahvit ja paistamme makkaraa laavulla. Laavulle on matkaa parkkipaikalta 900 metriä. 

Kokoontuminen: klo 17 Hämmäauteensuon P-paikalla

Ajo-ohje: Viipurintietä  pitkin Vainikkalan suuntaan (tie 390) Lappeenrannasta n. 7 kilometriä, VT6:lta noin 6 kilometriä, kunnes oikealle viitta "Hämmäauteensuo P-paikka”

Ota mukaan: Reppu, viemme nuotiopuut repussa P-alueelta laavulle (900 m)

Ilmoittautumiset:  Irma Wellingille (irmawelling.iwell@gmail.com tai 040 555 4228)

* Retken uusi ajankohta ilmoitetaan, kun AVI:n kokoontumisrajoitukset sallivat kokoontumisen !

Hallituksen plsta
Irma, pj
040 555 4228


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti