torstai 10. elokuuta 2023

 Hei SaiMelaiset!

Jättipalsami on Euroopan viheliäisin vieraslaji, joka valtaa alan helposti kaikelta muulta. Nyt on oikea aika käydä keräämässä jättipalsamit pois! Tältä näyttää jättipalsami metsässä:

20230809_070407.jpeg


Monnon Karin vinkistä kävin tarkastuskäynnillä omassa Lemin rantametsässäni ja kuinka ollakaan jättipalsamia oli taas ilmestynyt sinne.  Pisimmät kasvit olivat parimetrisiä. Myös pienet jättipalsamiversot kukkivat ja tuottavat siemeniä.  Nyt on oikea aika käydä keräämässä jättipalsamit säkkeihin ja polttaa ne tai toimittaa  jäteasemalle. Jättipalsami lähtee helposti maasta juurineen. On hyvä seurata koko kasvukauden ajan, nouseeko maasta uusia versoja. Keräämällä kaikki kukkivat jättipalsamit pois, siitä pääsee eroon, koska se on yksivuotinen kasvi. 

Kooste "Riistametsänhoito vaatii uutta ajattelua" (Metsästäjä 4/2023)

*Riista on osa metsän tuottoa, ja riistarikkaus yhdistettynä kannattavaan metsätalouteen kasvattaa alueen kokonaisarvoa ja luon hyvinvointia.

*Riistametsänhoidossa pieni on kaunista: jätetään riistatiheikköjä, pidetään maltti raivaussahan kanssa ja vaalitaan sekapuustoisuutta, ei hävitä mitään puulajia kokonaan.

*Helpot vinkit riistametsänhoitoon:

+Säätä tiheikköjä ja alikasvosta.

+Suosi sekapuustoisuutta.

+Raivaa vain ainesouun tyveltä-vältä liiallista siistimistä.

+Säästä varvustoa ja pensaskerrosta.

+Säilytä korvet sekä suon ja kankaan väliset vaihettumisvyöhykkeet metsäpeitteisinä.

+Käytä jatkuvan kasvatuksen menetelmiä sopivilla kohteilla.

+Jätä säästöpuut ryhmiin.


Eloisaa elokuuta,

Irma, pj
040 555 4228

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti